Smittevernregler for gudstjenester og kirkelige handlinger


Her kan du finne informasjon om gjeldende smitteverntiltak for gjennomføring av gudstjeneste, dåp, bryllup og gravferd.

 

Vi er pålagt strenge smitteverntiltak som må følges for at vi kan feire gudstjeneste på en sikker måte:

Ingen syke kan delta på arrangementer i kirken. Har du symptomer eller er i karantene må du holde deg hjemme. Dersom du utvikler symptomer i løpet av gudstjenesten må du forlate lokalet.

Alle deltagere må registreres med fullt navn og telefonnummer. Denne lista oppbevares i safe på kontoret og blir makulert etter ti dager. Vi er pålagt fra regjeringen å ha informasjon om alle som er med på gudstjeneste eller kirkelige seremonier for å kunne bistå med eventuell smittesporing. Det vil sitte en person ved inngangen som registrerer alle fremmøtte. Ved dåp og bryllup leverer dåps/brudefølget inn liste til presten med navn og telefonnummer på gjestene, ved bisettelser/begravelser leveres liste til begravelsesbyrået.

Det er svært viktig med god håndhygiene. Man må vaske eller sprite hendene nøye ved inngangen.

Vi skal holde god avstand til hverandre, minst én meter. Det betyr at man skal sitte med god avstand i kirkebenken. De som bor på samme adresse kan sitte sammen. Før gudstjenesten legges det ut program i kirkebenkene eller på stoler, og man setter seg der det er program. Det er også viktig å passe på å holde avstand ved nattverd og når man kommer og går. 

Avstandsregelen avgjør også hvor mange det er plass til på en gudstjeneste. Det blir satt opp plakat utenfor kirken når det er fullt.

Borre kirke: 80 personer 

Løvøy kapell: 30 personer

Nykirke kirke: 35 personer 

Sentrumskirken: 100 personer

Skoppum arbeidskirke: 75 personer

Åsgårdstrand kirke: 55 personer

 

Kom gjerne i god tid før gudstjenesten starter for å unngå kø, det vil ta litt tid med registrering. 

 

 

Tilbake