Tips til påskebakst som passer hele familien
Nå har vi fri og god tid til å være sammen. Mange savner kanskje kirkekaffe etter gudstjenesten, så her kommer noen ting dere kan lage/bake hjemme.
Reir med påskeegg (glutenfri)

Disse er superenkle å lage, bare røre sammen ingrediensene og legge i muffinsformer og kjøle ned. Karamellen er veldig varm, så her må en voksen hjelpe til!
Du trenger:
3 ss smør
3 ss sukker
3 ss sirup
1 ss kakaopulver
3-4 dl cornflakes (glutenfri)
Muffinsformer
Mandelegg (eller små sjokoladeegg)

Ha smør, sukker, kakao og sirup i ei gryte og kok opp til sukkeret har smelta helt og blandinga tykner litt. Hell i (glutenfri) cornflakes og rør til alt er dekket av karamell. Bruk to spiseskeier og legg blandinga i muffinsformer. Legg et mandelegg i hvert "reir". Hvis du bruker sjokoladeegg må reirene kjøles litt ned først, så ikke sjokoladen smelter. Oppbevares i kakeboks, helst litt kjølig.
Glutenfritt påskebrød: tsoureki

Dette flotte påskebrødet har Bente Pernilla Høye bakt. Oppskrift finner du her: https://gutenutengluten.blogspot.com/2014/02/tsroueki-gresk-paskebrd.html?m=1&fbclid=IwAR300EotDUsMQJ3NkR2l28uCPe18bSVm6-6gKTIZGBjSsd3wGn9-DjBTCiw
Kanelkrutonger

Disse er perfekt som snacks på tur, og du får brukt opp brødrester! Du kan også dyppe de i sjokolade eller karamellsaus.
Du trenger:
Brødskiver (gjerne gammelt/tørt brød)
50 g smør
2 ss sukker
1 ts kanel

Skjær opp brødskivene i strimler. Smelt smør og rør inn sukker og kanel. Hell smørblandinga over brødskivene og bland godt. Legg utover et steikebrett og steik i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter, til brødpinnene er sprø. Oppbevares i tett kakeboks.
Scones

Ferske scones er superdigg til frokost, formiddagsmat eller til ettermiddagskaffen. Her får du ei oppskrift på enkle scones, men du kan også ha i nøtter, tørka frukt eller litt sjokolade for luksus-scones. Dersom du har i tørka frukt kan det være lurt å la de ligge litt i vann, eller ha litt ekstra melk i oppskrifta, så det ikke blir tørt. Ekstra ingredienser blandes kjapt inn mot slutten, pass på å ikke jobbe for mye med deigen!
Du trenger:
500 g mel
2 ts bakepulver
2 ss sukker
1 ts salt
110 g kaldt smør i terninger
3 dl melk
Bland de tørre ingrediensene og smuldre smøret i, enten i food processor eller for hånd. Dersom du bruker hendene er det lurt å skylle hendene i kaldt vann før du begynner, og jobbe bare med fingertuppene - slik at smøret ikke blir for varmt. Kald deig = sprø scones. Når du har en finsmulet blanding lager du en liten grop i midten og heller i 3 dl kald melk. Rør sammen med en gaffel. Elt deigen litt med hendene (ikke jobb mye med deigen, da blir det tørre scones). Form deigen til to pølser og legg i kjøleskapet. Sett ovnen på 200 grader. Skjær 2,5cm tykke skiver av deigen og legg på steikebrett. Pensle med egg og steik i ca. 20 minutter.


