Er du ung og glad i sang?


Borre Vocale starter et spennende jazz-år med ny aldersgrense.


Rekruttering med ny aldersgrense

Den 11. januar begynner Borre Vocales vårsemester, og det er igjen mulighet til opptak av nye medlemmer som har lyst til korsang på høyt nivå. I fjor har koret opplevd sterk vekst og dobling i størrelse, det ble nye medlemmer i alle aldre og stemmer. Allikevel har koret nå særlig behov for flere yngre sangere og flere herrer.
Derfor innfører Borre Vocale fra januar 2023 en øvre aldersgrense på 58 for opptak av nye damestemmer. Målet er å sikre både en jevn aldersfordeling og en god balanse mellom dame- og herrestemmer. Borre Vocale ønsker å være hverken ung kor eller seniorkor. Ambisjonen er å ha en blandet alder i koret hvor yngre medlemmer kan lære av den enorme erfaringen og kor-kompetansen som eldre medlemmer bidrar med.
Hvis du synger sopran eller alt og er over 58, får du unntak fra aldersgrensen, dersom du tar med deg en herrestemme som blir med videre. Unntak gis også for tidligere medlemmer som ønsker å fortsette etter en permisjon. I tillegg tilbyr koret av og til større produksjoner som er åpne for prosjektsangere i alle aldre!


Jazz-år 2023

Som nytt medlem kan du glede deg til et både variert spennende kor-år 2023 med mye jazz:
Først ut er fremføringen av Duke Ellington's jazz-oratorium 'Sacred Concert' sammen med fullt storband i Horten kirke torsdag den 27. april. Med på laget har vi Storbandet Fokus fra Tønsberg, samt en ung og lovende sopran-solist. Du kan forvente deg en skikkelig rå og heftig konsertopplevelse!
Høsten kan produksjonen forhåpentlig presenteres andre steder utenfor Horten.
Et tydelig jazz-preg får også Borre Vocales tradisjonelle julekonsert i Borre kirke i år: planen er en kombinasjon av jule-jazz-klassikere med stykker og arrangementer av svenske jazz-ensemblet 'The Real Group' samt urfremføring av splitter ny kormusikk, spesialskrevet av Åsgårdstrand-kunstneren Eli Helland. Hun ble tildelt Horten kommunes kulturstipend i 2022 for dette.


Klassiske innslag

Litt klassisk får det bli også i 2023: den 25./26.03. drar Borre Vocale på turné med 2022-produksjonen av Mozarts Requiem. Sammen med Horten kirkekor, Oslofjord kammerfilharmoni og en rekke prosjektsangere blir det konserter i Asker kirke og i Mortensrud kirke, Oslo vakreste kirke. Her kan du som nytt medlem velge om du vil prøve å bli med eller ta en pause.
Samtidig blir det i 2023 også litt øving til Borre Vocales store satsning våren 2024: den romantiske Requiem-versjonen av Johannes Brahms ("Ein deutsches Requiem"), som for mange er blant det vakreste og mest gripende som noensinne er blitt komponert for kor.

Med andre ord: Mye fantastisk musikk å glede seg til!


Praktisk info

Borre Vocale øver hver onsdag kl. 19-21.30 på Borre menighetshus, Tveitenveien 18. Øvelsene følger skoleruta. Du finner mer info om koret og om rekrutteringen her på hjemmesiden til Den norske kirke i Horten: https://www.horten.kirken.no/Artikler/Artikkeldetaljer/ArticleId/1308/Borre-Vocale
Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med kantor og dirigent Ansgar Beste, e-post ab459@kirken.no, tlf. 969 45 779. Ellers er det bare å møte opp på øvelse!

Velkommen skal du være!

Tilbake