Flygelfest i Horten kirke


Det inviteres til Flygelfest og innvielse av Horten kirkes nye Steinway konsertflygel torsdag 16. februar kl. 19.
 

I 2019 ble det nedsatt en gruppe med mål å sikre finansiering av et nytt konsertflygel til Horten kirke. Dette arbeidet er nå gjort, flygelet er på plass og det er på tide med en innvielseskonsert. Konserten vil by på et variert program der en vil få høre flygelet som rent soloinstrument, i samspill med solister på stryke- og blåse- instrumenter og ikke minst som solist med orkester.


En av landets fremste pianister, Håvard Gimse, som også var den flygelkomiteen valgte til å velge ut instrumentet hos Steinway fabrikken i Hamburg, vil være kveldens hovedperson. Håvard har en lang karriere bak seg og Hortens publikummet kjenner han godt fra sommerkonsertene han hadde i en årrekke på Gamle Horten Gjestegård.


Andre medvirkende vil være Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, en av landets fremste cellister,
soloblåsere fra Marinemusikken, og til slutt hele korpset under ledelse av dirigenten Bjarte Engeset, korpsets tidligere sjefsdirigent.


En vil få høre musikk komponert av Fredric Chopin, Harald Sæverud, Geirr Tveitt, Gabriel Fauré, Francis Poulenc og Sergej Rakhmaninov, før konserten avsluttes med Edvard Griegs storslåtte konsert i a-moll for piano og orkester.

Billetter får du kjøpt HER 

 

Bildebeskrivelse:Maleri, malt av Astrid Bjaanes. Et Steinwayflygel med teksten Steinway & sons i høyre hjørne,

Tilbake