Pilegrimsvandringer sommeren 2022


NB: Vandring 9. august er avlyst!

Å gå pilegrim er en snart 1000 år gammel tradisjon som vil gjøre noe med deg som menneske. Gjennom vår kommune slynger Tunsbergleden seg langs kyststien, gjennom skog og og mark, og langs landevei. Ei flott vandring på historisk grunn. Både Olavskilden ved Løvøy kapell og Borrekorset i Borre kirke var blant de mest besøkte pilegrimsmål på Østlandet i middelalderen.

Denne sommeren blir det satt opp fire vandringer langs leden, for de som ønsker å gå sammen med flere og få innblikk i lokal historie. Det er selvsagt også mulig å gå leden på egen hånd, ruta er godt merket med skilt.

 

28. juni, pilegrimsvandring Nykirke kirke - Løvøy kapell

Vi går fra Nykirke kirke til Løvøy kapell, ca. 5km langs skogsvei og noe asfaltert vei (et kort strekke er litt ulendt med mye stein/grus - husk gode sko!). Oppmøte ved Nykirke kirke kl. 10. Ta med mat og drikke. Vandringa er åpen for alle.

For å komme til Nykirke kirke med offentlig transport kan man ta 02-bussen mot Holmestrand. Gå av på stoppet Nykirke. Derfra er det to minutters gange opp til kirka. Tilbake kan man ta samme buss fra busstoppet Falkensten Løvøya mot Horten-Tønsberg.

 

12. juli,  Løvøy kapell - Borre kirke

Denne tirsdagen går vi fra Løvøy kapell til Borre kirke. Turen er på ca. 9 km. Leden går på skogsvei gjennom Hortensmarka og noe asfalt fra Borre og ut til kirka. Oppmøte kl. 10 ved Løvøy kapell. Ta med niste og drikke. Kl. 15 er det musikkmatiné i Borre kirke for de som ønsker å delta på det.

For å komme til Løvøy kapell med offentlig transport kan man ta 02-bussen mot Holmestrand. Gå av på stoppet "Falkensten Løvøya". Det er en drøy kilometers gange bort til kapellet. Utenfor Borre kirke går både buss 01 og 02 mot både Horten og Tønsberg, samt 70 mot Horten og Skoppum. 

 

26. juli, Borre kirke - Åsgårdstrand kirke

Bli med å gå den vakre ruta mellom Borre og Åsgårdstrand. Turen er på ca. 5 km. Leden går på skogsvei langs sjøen, et nydelig landskap. Oppmøte kl. 10 ved Borre kirke. Ta med niste og drikke etter behov.

For å komme til Borre kirke med offentlig transport kan man ta bussrute 01, 02 eller 70 til "Kirkebakken". For å komme seg hjem fra Åsgårdstrand kirke kan man ta buss 01 fra stoppet "Åsgårdstrand" (150 m fra kirka) eller buss 02 fra "Kjær" (ca. 1 km fra kirka). 

 

9. august, Åsgårdstrand kirke - Tønsberg domkirke AVLYST/UTSATT

Denne vandringa er dessverre avlyst da den som skulle lede vandringa har fått andre oppgaver som må gjennomføres denne dagen. Vi håper å kunne sette opp denne delen av vandringa i løpet av seinsommeren/tidlig høst.

Den siste planlagte vandringa for sommeren går fra Åsgårdstrand kirke til Tønsberg domkirke. Turen er på ca. 14 km. Oppmøte kl. 10 ved Åsgårdstrand kirke. Ta med niste og drikke.

For å komme til Åsgårdstrand kirke kan man ta buss 01 fra stoppet "Åsgårdstrand" (150 m fra kirka) eller buss 02 fra "Kjær" (ca. 1 km fra kirka). Fra Tønsberg kan man ta buss 01 og 02 tilbake til Horten.

 

Pilegrimstempel for Borre kirke, Løvøy kapell og Nykirke kirke er tilgjengelige i postkasser ved hver kirke.

Ved Løvøy kapell er det ei hvit postkasse med stempel tilgjengelig rett innenfor kirkemuren ved kirka. Det vil være åpen kirke i forbindelse med sommerandakt på onsdager, samt lørdag formiddag med mulighet for omvisning eller ei stille stund i kapellet.

 

 

 

I Nykirke kirke er postkassa plassert rett ved oppslagstavla innenfor porten inn til kirkegården/kirka.

 

 

 

I Borre kirke står postkassa på østveggen ved inngangen til kirka. Kirka er åpen tirsdag til søndag kl. 15-18  i perioden5. juli - 7. august (hvis det ikke er seremonier/bryllup). Her er det er mulig å få omvisning eller tenne lys og sitte i kirkebenken for ei stille stund. Det er også musikkmatiné hver tirsdag kl. 15 i samme tidsrom.

 

 

 

 

 

Les mer om pilegrimsvandring på følgende nettsider

https://pilegrimsleden.no/

https://pilegrimsleden.no/pilegrimsledene/tunsbergleden

Tilbake