Russisk ensemble til Borre kirke

Dersom du vil oppleve skjønnheten og inderligheten i den russiskortodokse kirkemusikken, så er Borre kirke stedet søndag 21. oktober kl. 19.00.

Da kommer Nikolsky Male Ensemble fra Saratov i Russland. Byen deres ligger ved Volgas bredder, og denne høsten er de på Norgesturné. Vi har vært så heldige å få de fire mannlige sangerne hit, og dette blir en sjelden opplevelse å få med seg i vår gamle middelalderkirke. Samtlige sangere har bred musikalsk utdanning  fra musikkonservatoriet i Saratov , som er blant de tre beste i Russland,  og de er engasjert som solister i operaer og konserter. Deres mål er å opprettholde de russiske tradisjoner i kirkemusikk og presentere motetter fra øst-kirken for et vestlig publikum.  I de ortodokse gudstjenestene brukes ikke orgel eller andre instrumenter. Dette har ført til en særegen stil og en vektlegging av høy sanglig kvalitet. De russiske basstemmene er kjent for sitt lave register, som når godt under bassene i mange andre land.

Andre del av konserten er viet russiske folkesanger som spenner over et vidt register i stemninger, rytmer og melodier. Hel konserten framføres a capella og uten mikrofoner.

Arrangør er Kulturkomitéen for Borre sokn, og billetter på á kr. 250 kan kjøpes kontant eller med vipps ved inngangen. Studenter/barn kr 100.