Pilegrimsvandring i Vestfold

Pilegrimsvandring fra Tønsberg til Løvøya

Pilegrimssenter Oslo og Pilegrimsfellesskapet St. Hallvard inviterer alle til å være med på pilegrimsvandring fra Tønsberg til Løvøya!

I 2019 er det offisiell åpning av pilegrimsleden gjennom Vestfold. Allerede nå inviterer vi til vandring, den 26. - 27. mai i år. Vi sendes ut fra Tønsberg domkirke, vandrer så til to av de viktigste pilegrimsmålene langs Oslofjorden i midddelalderen, til Borre kirke og endelig til Løvøykapellet ved Falkensten.

Program for turen:

Lørdag 26. mai (ca. 18 km vandring)

10:45 Utsendelse fra Tønsberg domkirke

16:00 Ankomst Borre kirke. Vi ser Borrehaugene. Omvisning og liturgisk avslutning i kirken. Overnatting i Skoppum arbeidskirke.

Søndag 27. mai (ca. 14 km vandring)

9:30 Avmarsj fra Skoppum arbeidskirke

10:00 Omvisning Midgard historisk senter (vikingsenteret)

11:00 Pilegrimsgudstjeneste i Borre kirke ved sokneprest Carl-Ove Fæster og pilegrimsprest Roger Jensen

15:00 Ankomst Løvøy kapell, omvisning og grilling. Hjemreise ca. kl. 17

Deltakelse på pilegrimsvandringen koster 200kr (dette inkluderer bespisning, overnatting, omvisninger og inngang på Midgard historisk senter). Overnatting er valgfritt, og man kan bli med på den ene, eller begge vandringsdagene. Påmelding til oslo.pilegrimsleden@icloud.com eller mobil 480 52 949. Se også www.oslo.pilegrimsleden.no

Vandringen er støttet av Vestfold fylkeskommune.