Fasteaksjonen 2018 - Ja, vi elsker dette vannet!

Flyktningen som ble hjelpearbeider

– Vann er selve livet, sier Innocent Nigindu. Han flyktet med familien fra en blodig konflikt i Kongo. Nå er han en stor ressurs for Kirkens Nødhjelps arbeid i flyktningleiren der han endte opp.  – Uten vann finnes ikke noe. Vi trenger det til å vaske oss, lage mat og drikke, så den jobben jeg gjør her er jeg virkelig stolt av, smiler Innocent.

Koordinator i flyktningleiren. Sammen med familien sin flyktet Innocent til nabolandet Angola, der de nå bor i flyktningleiren Kakanda. Og hvor han etter hvert fikk seg jobb som koordinator for Kirkens Nødhjelp. Nå passer han på at vannet alltid er rent, at søppelet blir tømt og at toalettene blir vasket.

– Jeg får brukt evnene og erfaringen min til å hjelpe, og det er flott å kunne støtte Kirkens Nødhjelp. Jeg er kristen, og for meg er det viktig å kunne hjelpe andre med de evnene og midlene jeg har for hånden, sier Innocent.

Han får en liten lønn for jobben han gjør, men mye av drivkraften er lysten på å gjøre noe godt for andre. Han vet bedre enn de fleste hvor viktig rent vann er, for under flukten var det ofte at han ikke kunne drikke. Og som mange andre i leiren har han vært syk fordi han har drukket urent vann.

Innocent er en av mange som hver dag jobber for Kirkens Nødhjelp. I landsbyer, byer, flyktningleirer og kriseområder i en rekke land rundt om i verden jobber Kirkens Nødhjelp for å sikre tilgang til rent vann, trygge toaletter, energi og mye annet. For at apparatet skal fungere trenger man helter som Innocent.

Avhengig av hjelp for å hjelpe. Men Kirkens Nødhjelp er også helt avhengig av norske frivillige. Folk som ikke er på flukt, men som i likhet med Innocent har engasjement og kompetanse til å gjøre en forskjell. Hvert år er tusenvis av slike frivillige med på å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid gjennom Fasteaksjonen. Og det er nettopp disse pengene som gjorde det mulig å starte opp arbeidet i Nord-Angola, raskt og effektivt. For Innocent og over tusen andre flyktninger i leiren har det vært livsviktig hjelp. 20.mars er datoen for årets fasteaksjon i Horten kommune. Konfirmantene og andre frivillige stiller som bøssebærere for å samle inn penger til brønnboring, latrinebygging og andre tiltak som redder liv rundt om i verden.  Ta godt imot bøssebærerne når de kommer 20.mars!