"Kom og se"
"Kom og se"

Åpningsuke for Åsgårdstrand kirke og kultursenter

«KOM OG SE!»

ÅSGÅRDSTRAND KIRKE OG KULTURSENTER

Uke 5  (fra 28.1 til 4.2) 2018

Vi markerer og feirer at vi har fått vår egen storstue midt i byen vår. Dette er et stort løft for Åsgårdstrand menighet som med oppsparte midler og givertjeneste finansierer hele utbyggingen. Så vel kirken som lokalsamfunnet skal nyte godt av denne lenge etterlengtede utvidelsen. I uke 5/2018 fyller vi kirken og de nye allrommene med aktivitet. Målsetningen er å vise alle i Åsgårdstrand og omgivelsene at vi nå har et felles samlingssted for tro, tvil, hygge og gode opplevelser.

Det blir arrangementer hver dag fra søndag 28.januar til og med søndag 4. februar, og det lokale kulturliv vil i høyeste grad sette sitt preg på feiringen. Velkommen til en rikholdig kulturuke!

Hilsen Arrangementskomitéen for «Kom og se!»

 

SØNDAG 28. JANUAR Kl 1100:   FESTGUDSTJENESTE

Offisiell åpning av bygget. Sokneprest Nils Magnus Hovland er liturg, prost Harald Bryne taler og kantor Eli Rudland Næss spiller orgel. Dessuten vil lokale musikere delta: Guri Skøre Solberg , sang, Øyvind Husebø og Magnus Skulstad-Johnsen, trompet. Det blir også et forsangerkor. Etter gudstjenesten blir det KIRKEKAFFE for alle.

MANDAG 29. JANUAR Kl 1930  TAKE OFF TEN SING holder konsert

Konserten byr på et variert program med både pop, salmer og gospel. I tillegg blir det dramasekvenser og kanskje også dans. Koret ledes av Anne Karoline Ulset Furberg, dirigent, og Rune Ulset Furberg, pianist. Det startet som et prøveprosjekt høsten 2015 og er i ferd med å finne formen. Take Off Ten Sing teller i alt 20 medlemmer i alderen 13 – 19, og tilholdssted er Åsgårdstrand kirke, der de under ombyggingen har hatt ganske kummerlige forhold til sin store aktivitet. Ikke minst for Ten Sing betyr de nye rommene svært mye.
Inngangspris kr. 50 pr. voksen over 20 år.

 

 

 

TIRSDAG 30. JANUAR  KL 1200:  HYGGETREFF                               

Besøk fra hyggetreffet på Borre menighetshus. Det blir tale, program, god servering, allsang, loddtrekning og hygge rundt bordene. Hyggetreffet har vært husløse siden menighetshuset ble solgt, og gleder seg over å komme i egne lokaler.

 

TIRSDAG 30.JANUAR KL 1930: «WORTHY OF GLORY» Konsert med Ra Sanglag

Ra Sanglag vil under sin dirigent Bård Galleberg og med Thor Arvid Næss ved pianoet gi til beste fra sitt allsidige repertoar. Koret som i fjor feiret sitt 100 årsjubiléum, er med sine nesten 60 medlemmer Hortens største sangkor. Korets repertoar spenner fra sanger, musikaler og kirkemusikk til viser, og koristene er ikke redde for å ta imot musikalske utfordringer. Åsgårdstrand kirke er i tillegg til Furuhaug korets «hjemmearena» ved at sangerne bidrar med sommerkonsert og julekonsert i kirken hvert år. Koret synger også på gudstjenesten 2. juledag hvert år. Vi vil tro sangerne gleder seg til å få bedre fasiliteter når de skal opptre i kirken.

Inngang kr. 100.-

 

ONSDAG 31. JANUAR KL 1930: «EN SMUK AFTENSANG» med Tone Krohn, Aimée Leonard og Borre Vocale 

Dette blir en ren folketonekonsert med to spennende og nyskapende artister i møte med kammerkoret Borre Vocale.

Sangeren og komponisten Tone Krohn er en ettertraktet formidler av folketoner og egenskrevet materiale. Hennes kjerneområde er arbeidet med vokale folketoner, innsamling og formidling av musikk fra Vestfold.  Hun er utdannet lektor med musikk som hovedfag fra UiO og jobber også som vokalpedagog på musikklinja SVGS i Sandefjord. Hun har samarbeidet med størrelser som Iver Kleive, Sigmund Groven og Henning Sommerro, har gitt ut flere kritikerroste cd-er og mottatt Prøysenprisen og Sandefjord kommunes kulturpris. I år er hun gjesteartist på Marinemusikkens julekonserter.

Aimée Leonard kommer fra Orknøyene, og er nå bosatt i London. Hun jobber som korleder, sang- og trommelærer og underviser ved flere universiteter. Hun har spesialisert seg på folketoner, og har tidligere sunget i Keltisk band på festivaler verden rundt. De to artistene har innledet et fruktbart samarbeide, og publikum kan vente seg vakker magi denne kvelden i møtet mellom de to artistene og Borre Vocale.

Borre Vocale  har et repertoar som spenner fra salmer og folketoner til store oratorier, nyere musikk og viser. Koret består av 17 dedikerte sangere, som liker å ta utfordringer. Dirigent er kantor Eli Rudland Næss.

Inngang kr. 150

 

TORSDAG 1. FEBRUAR KL 1830:  «UNG MUSIKKGLEDE»

med Åsgården Skolekorps, elever fra Horten Kulturskole og lokale sangtalenter.

Åsgården skolekorps har per i dag 25 medlemmer og gjennomsnittsalderen er lav. Allikevel fikk de unge musikantene en glimrende 8. plass i 3. divisjon for skolekorps, på Hjertnesfestivalen i Sandefjord i mars, med hele 87 av 100 mulige poeng!  Korpset er et godt fritidsaktivitetstilbud for alle barn og unge i Åsgårdstrand.  Korpset gleder hele byen med sitt spill på 17. mai, og i kirken er vi ekstra glad for deres bidrag i 17.mai-gudstjenesten. Musikantene  dirigeres av Audun Bull-Hansen.

Fra Kulturskolen kommer det dyktige elever på ulike instrumenter, og av byens unge talenter får vi høre Zina Sørebø Jawad, Ingrid Heline Skøre Solberg og Anne Regine Skøre Solberg.

Inngang kr. 50 pr. voksen

 

FREDAG 2. FEBRUAR KL 1700 – 1900:  «PIZZA OG MISJON»


Familiekveld. Kvelden starter med pizza, og vi oppfordrer folk til å ta middagen i Åsgårdstrands nye kultursenter. Vi har vært så heldige å få Margrethe Reve Brandsæter som kom tilbake til Norge i høst etter fire år som NMS-misjonær i Thailand. Hun forteller siste nytt og viser bilder fra menighetens misjonsprosjekt. Marthe Søvde akkompagnert av Eli Rudland Næss har kveldens kulturelle innslag. Det blir ellers god tid til «Den gode samtalen» rundt bordene.

Det er fri adgang, og salg av pizza, brus og kaffe – samt utlodning med flotte gevinster.

 

LØRDAG 3. FEBRUAR: KL 1200 – 1500:   «ÅPEN KIRKE»

Kl. 12.00 Minikonsert med Åsgårdstrand frivillige Byorkester.

Kl. 14.00 Minikonsert med Thomas & Tvilerne.

Åpen dag starter med at Byorkesteret, som det heter på folkemunne – bidrar med en kort konsert og setter stemningen denne lørdagen. Orkesteret har skapt liv og gledet byens innbyggere i mange år med sitt sprudlende spill. Etter litt utskiftninger er ensemblet fremdeles høyst oppegående, og det blir en flott start på åpen dag, der mange lag og foreninger er invitert til å komme og se. Arrangementet er åpent for alle.

Kom inn og se hvor fint det er blitt, ta en kopp kaffe og kjøp en vaffel å kose deg med. Møt hverandre - Opplev bygget! Fri adgang. Salg av vafler, kaffe og saft.

En ny minikonsert blir det kl. 14.00 med Thomas og Tvilerne i duoformat med musikerne Thomas Marthon Engevold og Arnstein Arnesen. Høsten 1917 ble albumet Milestein sluppet, med Thomas´ egenskrevne viser. Cd-en blir å få kjøpt i forbindelse med konserten.

 

SØNDAG 4.FEBRUAR Kl. 1500 «SOM SKREVET STÅR»

Svein Tindberg forteller, leser og leker med tekster fra Bibelen.

Skuespiller Svein Tindberg har tilknytning til Åsgårdstrand der han ofte er på hytta si mens han innstuderer nye tekster. Arrangementskomitéen er svært glad for å kunne avslutte uka med denne fantastiske formidleren av bibeltekster. «Markusevangeliet», «Apostlenes gjerninger» og «Abrahams barn» har gått sin seiersgang landet rundt. Og hans siste forestilling sammen med Bjørn Eidsvåg: «Etterlyst: JESUS», har vært en stor suksess.

Svein Tindberg uttaler: «- Jeg har gått en ganske lang vei med Bibeltekstene siden jeg ikke vokste opp i noe kristent miljø. Men historiene jeg forteller, er historier jeg tror på. Det er få i dette landet som har levd så nær disse tekstene, og det er klart det gjør noe med deg. Det er mange flotte og gode tekster i verden. Forskjellen er at her er det en forfatter som mener at historien er sann. Helten er ikke en supermann, men sønnen til Gud.»

Etter å ha formidlet bibeltekster for voksne gjennom flere tiår, har han nå også skrevet en barnebibel for nye generasjoner, der han bruker sin kunnskap, fantasi og humor til å gjøre fortellingene levende. Boka har skapt stort engasjement.  

På denne forestillingen viser han hvordan han som somkunstner og teatermenneske nærmer seg bibeltekstene. - Det er lov å leke litt med dem og se hva som faktisk står. Det er det denne ettermiddagen handler om; et nytt møte med bibeltekstene.

Inngang kr 250

 

Hele uka: KUNSTUTSTILLING

Noen av Åsgårdstrands kunstnere vil stille ut flere av sine verker denne uka. Det erAnne Lise Toverud og Tomas Moss. Utstillingen er åpen under alle arrangementer denne uka.