TAKE OFF ledertreningstur til Hamburg

Utenfor konsentrasjonsleiren Neuengamme: Fra venstre: Harald Wean, Madeleine Johansen, Edvard Nielsen Sandum, Hans Petter Vatne, Simen Holtan, Sunniva Christiansen, Helene Bergan Folkvord.

17-21. mars dro de eldste ungdomslederne  i TAKE OFF TenSing på ledertreningstur til Hamburg. Opplegget var et samarbeid med Sjømannskirken. 7 ungdommer og 2 voksne dro av gårde til Hamburg med ferje og minibuss. På programmet stod Fokustimer med ledertreningstemaer – gudstjeneste verksted – byvandring i Hamburg - kirke og museumsbesøk og tur til konsentrasjonsleiren Neuengamme. Der var det omvisning med norsk guide og mange sterke inntrykk.

En slik ledertreningstur har ikke vært arrangert før. Turen var ment som et ledd i trosopplæringen for de eldste. Målet med turen var å gi inspirasjon til videre innsats i kirkelig arbeid – enten i hjemmemenigheten eller i den menigheten de flytter til når de er ferdige med tredje videregående.